>>>Het verhaal van een schilderij

 

Het verhaal van een schilderij

21-03-2018

Het verhaal van een schilderij

Het verhaal van een schilderij

Titel: Release me (januari 2015)

Vanuit coachenmeteenknipoog.nl ‘bewerkte’ een cliënt dit schilderij.

Hij schilderde tralies, waarachter hij zich opgesloten voelde. Door te coachen met warmte, uitdaging en humor laten de tralies nu voor hem steeds meer zwakke plekken zien.

Hij maakte zich vrij van wat hem opsloot.

Wat vooraf ging en wat schilderen met je doet

Tijdens mijn cursus abstract schilderen o.l.v. Rolina van Vliet, had ik een begin gemaakt aan dit schilderij. De ondergrond was voor mij er vooral een van beweging en dynamiek met in elkaar overlopende kleuren.

Het doek was nog niet af en stond in mijn coachingsruimte. Daar maakt een cliënt de opmerking dat dit ook zijn dynamiek was. Echter hij voelde daarbij ook hoe hij zich opgesloten voelde om zijn dynamiek en kwaliteiten te durven tonen. In mijn aanpak van weten, willen en durven nodigde ik hem uit dat gevoel op mijn schilderij weer te geven. Hij maakte zich daarbij langzaam vrij van wat hem opsloot. Door zijn associaties met mijn schilderij  en vervolgens zijn eigen verbeelding op het doek te zetten maakte hij voor zichzelf zichtbaar hoe zijn proces naar een eigen oplossing zich voltrok. Schilderen maakte expliciet wat zijn belemmeringen waren en waar de energie zat voor zijn oplossing. Een waar cadeau!

Hans van der Hek.

Privacy | Sitemap | © 2020 coachenmeteenknipoog.nl